29 April

Anledningen till att det blev en sån tråkig rubrik är att jag inte orkar komma på någon =)

Den här dagen har varit helt fullbokad!
Jag började dagen med sovmorgon, vilket nog var dagens höjdpunkt! Sen gick jag till tandläkaren och.....(trumvirvel)....jag hade inga hål. Skönt. Jag har aldrig haft hål och jag hoppas att jag slipper=)
Det är bara att fortsätta borsta tänderna...hehe

Sen åkte jag till skolan. Kom inte dit förren 12.00! Det var helt vanligt i skolan. Men No lektionen var lite udda.
Vi skulle skriva vad som anses typiskt för en omanlig man, en vanlig man, en manlig man och en övermanlig man.

En åkte jag direkt till aulan där jag hade konsert 19.00. Reptet gick helt ok och konserten gick nästan felfritt....jag är riktigt nöjd.

Imorgon är det temadag...alltså inga lektioner. Härligt!!! Dessutom slutar jag 14.00 istället för 15.40 =)

Nu vill mikael ha datorn....så jag kan inte skriva mer.

See you♥

Spelat,spelat och åter spelat

Idag har jag spelat fiol, ätit, spelat fiol, ätit, spelat fiol, ätit, spelat fiol.............
Jag har alltså tränat till konserten vi ska ha imorgon. Vi har haft olika stämmrep och rep med hela orkesten. Det har varit väldigt intensivt men roligt.

Efter alla träningar gick vi ut på stan och köpte glass. Jag valde citronsorbet, hallonsorbet och polkaglass. Det var jättegott, vi satt och åt glassen i solen på en bänk och hade jättemysigt.

Nu har vi ätit middag, det blev indiskt, jättegott.

Vi ses senare♥

Resan till Göteborg

Jag fick tag på en dator här borta så nu blir det lite nytt.
Jag gick till centralen efter slöjden och det betyder att jag missade noprovet.......yes!
Jag satt och pluggade typ hela resan som tog 4 timmar....så kul hade jag...hehe
Men det var faktiskt ganska roligt, och det gick verkligen jättefort.

Nu bor vi hos mammas kompisar som bor här i Göteborg. Vi har nyss ätit tacos och nu är det fika.
Jag orkar inte skriva så mycket och det finns inte så mycket att skriva om heller så det jämnar ut sig.

See you ♥

Göteborg väntar

Nu har jag inte bloggat på länge. Jag har inte gjort något annat än skolan. Eller i söndags spelade jag i kyrkan på farfars parentation (vet inte riktigt hur det stavas) och det gick faktiskt bra.
Jag har även fått tillbaka mitt matteprov....jag fick MVG, full poäng!
Sen har jag gjort ett engelskaprov idag och det gick bättre än jag trodde.
Imorgon ska jag åka till Göteborg och spela i en symfoniorkester s¨å jag ska ta ledigt från sista lektionen för annars hinner jag inte med mitt tåg. Jag ska möta Mikael på centralen och så går vi på tåget mot Göteborg. Det kommer ta typ 4 timmar att åka dit........långtråkigt,men lite kul. Jag och Mikael har aldrig åkt tåg ensamma, tillsammans förut.

Jag hade inte tänkt skriva så mycket. Ville bara att ni skulle veta att jag fortfarande lever för jag kanske inte hinner skriva något i helgen.

God natt♥

Ångest inför en inte allt för jobbig måndag

Igår var det parentation för min farfar i kyrkan. Då spelade jag flygel och orgel. Jag försökte även få församlingen att börja dansa, och det gick väl ganksa bra.
Sen kom farmor hem till oss och åt och sen bakade jag bröd. Det blev jättegott. Igårkväll såg vi en film som hette Mord och inga visor, den var riktigt bra  tycker jag. Alldeles lagom läskig.
Sen gick jag och hade ångest inför idag. För det är ju måndag.

Det blev en ganska normal dag men jag är bara lite ledsen. Jag tycker att man får vara lite trött efter så mycket som har hänt och att man får vara med vem man vill...men det tycker tydligen inte alla. Jag är inte sur på någon och
jag orkar bara inte bråka med någon nu så jag försöker bara att strunta i det. Jag vill gärna fortsätta vara med dem men om dessa personer inte vill vara med mig så kan jag ingenting göra....tyvärr....

Nog om det´. Idag lämnade jag in mina tre ledighetslappar. Jag måste nämligen ta ledigt på måndag för att jag ska till Göteborg och spela i en orkester. Jag måste även ta ledigt till farfars begravning och konfalägret på Gotland.

Nu hinner jag inte skriva mer för jag måste plugga till mitt ENG-prov på onsdag och till min franska läxa.

Imorgon ska vi få se vårat resultat vi fick på matteprovet........spännande.....jag vet iaf att jag fick bättre än G!

See you♥

Storvreta

Hej, hej allihopa!

Igår fyllde Cissi år så då grattade vi henne. Hon hade bakat muffins som var jättegoda.

Sen på No:n skulle alla i klassen ha kjol eller slips för då hade Mark (våran lärare) lovat oss en överraskning. Men alla killar hade inte slips så då sydde vi slipsar på syslöjden innan no:n. Överraskningen var att vi fick se på filmen Gattaca istället för att plugga. Det var skönt att få slappa lite.

Sen spelade jag piano, men innan det ringde Markus, han är ungdomspastor i kyrkan jag brukar gå i, och han frågade om jag ville följa med till Storvreta på någon slags tävling, som kallades Fångarna på fortet.
Så då åkte jag till kyrkan efter pianot och så åkte jag, Lisa, Kajsa, Tobbe, Filip, Markus och Christer till Storvreta kl 17.30.
Vi kom fram först så då gick vi till ica. För jag hade inte ätit sedan 12.00.
Sen började tävlingen 19.00 och skulle hålla på till 22.00. Det var typ 20 lag så det var typ 100 ungdommar där plus ledare.
Det var jätteroligt. man gick in i olika rum och skulle göra olika utmaningar för att få pengar så att man kunde köpa ledtrådar och kunna på så sätt kunna lösa gåtan för att kunna vinna.
I rummen skulle man t. ex Leta efter märkta bollar i ett bollhav, följa ett rep i ett mörkt rum där det var massa små barn som slängde disktrasor på oss och en massa saker. Vårat lag hade jättekul tillsammans.
Och på slutet gick alla lag runt och förhandlade med varandra om att köpa ledtrådar., och om vi får se era ledtrådar får ni se våra mm.
En ledtråd vi hade så stod det några synonymer till svaret på gåtan. Så då sökte vi på google via Filips mobil och kom på att svaret var "utmaning". Jag vet inte riktigt om det var fusk eller inte...men dem hade inte sagt att man inte fick använda internet.
Efter tävlingen var det en liten gudstjänst med ett and som spelade, några som spelade teater mm.
Sen var vi tvungna att åka för kl var typ 00.00. Jag kom inte hem förren 01.00.
I bilen tränade vi på en dans som vi tydligen ska dansa med alla barn i kyskan på söndag.
En kort sammanfattning om Storvreta var att det var jättekul.

Nu ska jag gå upp och baka en kaka för mamma kommer hem om 1 timme.

Hej då♥

Snark....zzzzz


Ungeär så här känner jag mig idag.

Nu har jag gått två dagar i skolan och är redan trött. Idag hade jag prov i kristendom och jag tror att det gick ganska bra. Det var bara en eller två MVG frågor man skulle svara på. På våran andra So lektion idag var våran lärare på läkarbesök så då såg vi en film om kristendomen, men eftersom vi redan har haft provet på det så skrev jag och Lina små noveller. Vi skrev varannan mening och dem blev jätteroliga. Jag kanske kan skriva en av dem imorgon så får ni er ett gott skratt....
 
Nu har jag varit på orkester men jag kan tyvärr inte vara med på våran konsert för då ska jag på konfirmationsläger till Gotland. Och det ska bli jättekul.
Jag ska nog ta och gå och lägga mig nu...innan jag somnar.

God natt♥

Ps! Jag saknar dig jättemycket mamma♥ men jag vet att du kommer hem på Lördag! Puss puss


Sista dagen på påsklovet

Nu sitter jag här och har ångest inför morgondagen. Det känns som vilken söndag som helst.....fast nu är det ju inte söndag....hehe

Idag ska jag plugga, plugga, spela fiol, plugga, dela ut reklam och plugga........visst låter det kul?
Det är inte änns fint väder man kan glädja sig åt.
Men jag ska försöka göra dagen så bra som möjligt. Kanske grädda pannkakor till lunch...mmmmm vad gott.

Aja, vi får se hur det blir
Varje dag blir en ny överaskning.

See you♥


Sista dagen av påsken


Idag är det väl sista påskdagen tror jag. Och det betyder att det är sista påskbilden. Själv tycker jag att det var en ganska gullig men udda blid. Skriv gärna vad ni tycker?
Men sista skoldagen betyder även att skolan börjar imorgon....eller?..
Jag har studiedag imorgon så jag börjar inte förren på Onsdag.

Jag har precis kommit hem från Sandviken. Men mamma stannade kvar, för nu har mormor blivit sjuk och ligger på sjukhus.  Det var igår när vi skulle åka till kyrkan som mormor började känna sig dålig. Så hon stannade hemma tillsammans med min moster. När vi var i kyrkan ringde Ingegerd (min moster) ochsa att dem var på sjukhuset. Mormor hade åkt ambulans och Ingegerd hade åkt efter i sin bil.
Idag vet jag inte riktigt hur det är med henne så vi får se hur länge mamma stannar.
Just nu känner jag att jag har fått nog av sjukhus.....jag behöver nog inte förklara varför.

See you later♥

Sandviken


Nu är jag i Sandviken hos min mormor och moster. Idag är det ju påskafton och jag hoppas att ni har fått påskägg eller kommer få. Jag har inte gjort så mycket. Men när jag var ute med Bilbo och min mosters hund Bella så var det hur varmt som helst. Kanske ska gå ut och sola en stund.

See you later

Konsum

Vi får bara hoppas att inte påsken kommer se ut så här i år.

Jag har precis varit på Konsum. Vi skulle köpa godis. Det kostade bara 29.90 kg om man handlade övriga varor för 150 kr. Det erbjudandet gällde bara en gång för varje hushåll, men mamma lyckades få två såna påsar som man skulle fylla så då köpte mamma och mikael för 150 kr och jag och elisabet för 150 kr så vi fick erbjudandet två ggr.
Jag är inte så bra på att förklara men jag hoppas ni förstod lite.
Iaf jag och Elisabet handlade där man slår in sina varor själva. Och vi hade bara köpt en termometer och hundpinnar. Därför trodde inte hon som hjälpte oss att vi hade handlat för 150 kr. Men vi ba, det står ju att vi har handlat för 154 kr.......
Ni fattar nog ingenting men det var faktiskt ganska roligt.

Nu ska jag äta och sen ska jag på min lillla kusins kalas. Hon fyller 3 år, snacka om att tiden går snabbt.

Sen ska jag och alöla ndra konfirmander spåela upp ett drama i kyskan......hmm.....vi får se hur det går.
Kanske skriver mer om det ikväll.

See you later ♥

Du kommer alltid finnas kvar hos oss...

Här kommer den efterlängtade påskbilden.

Jag, Fredrika och Cissi hade jättekul i Måndags. Vi gick ut med Bilbo, lagade mat och spelade in våran efterlängtade franskafilm. Vi har fått en uppgift i franska, vi ska spela in en film på franska. Och det gick ju ganska bra. Det kommer bli en annorlunda film och det kommer bli jättepinsamt att visa upp den för klassen.

Idag var alla i familjen utom pappa i stan och shoppade. Jag köpte ett par jeans och en rutig sjal. Men sen när vi skulle fika berättade mamma för oss att farfar hade dött. Det var nog nästan skönt för honom eftrersom han har legat medvetslös i några dagar nu. Han fick en stroke i lillhjärnan i slutet av förra veckan. 
Hoppas du har det bra farfar....vi kommer aldrig glömma dig. Du kommer finnas kvar i mångas hjärtan.
Älskar dig ♥
 

En liten påskidé


Jag har kommit på en liten påsk idé. Jag ska börja varje inlägg med en påskbild så att vi kan bygga upp påskstämmningen lite. Vad tycker ni om den idéen?

Pappa är på sjukhuset med farmor och håller farfar sällskap. Jag håller på att måla våra gipsmasker som vi gjorde för jättelänge sen. Men bättre sent än aldrig.

See you later ♥

Påsklovets början...

Hej!

Påsklovet började med att jag och Elisabet klättrade upp i eken, till våran koja. Vi hade varsin drink och så satt vi och lyssnade på musik. Det var jättemysigt.

Igår var vi hemma hos farmor och åt middag. Sen ringde farmor till sjukhuset. Farfar är nämligen sjuk igen. Han ligger på Danderyds sjukhus och läkarna sa att det var värt att farmor åkte in. Så då följde jag med henne till sjukhuset kl 20.00 i går. Jag var där i 3 timmar men efter 2 timmar kom pappa dit så då blev det lite lättare att sitta där.
Det var lite läskigt men det kändes ändå bra.

Nu ska jag gåut med Bilbo för sen kommer Fredrika och Cissi hit och då ska vi spela in våran franskafilm.

See you later ♥

Senaste veckan

Nu har jag inte skrivit på hela veckan så det blir ett långt inlägg nu!

I Lördags 28/3 hade bilbo ettårskalas. Vi var vid Bruket i skogen och hade viltspår. Det är när man droppar ut blod i skogen och sen ska hundarna nosa upp ett rådjusrben eller liknande. Bilbo var jättedukltig....funderar på att gå nån sån kurs i framtiden. Sen åt vi tårta och hade det trevligt. Det var extra kul eftersom två av Bilbos syskon från Åland kom, Selma och Gunnvald.


Här är en bild från träffen.
Från vänster är Bilbo, Vilma, Liesen, Sammy, Gunnvald och Selma.

Senare samma dag var det ju Earth Hour. Hoppas att alla som läser det här släckte....annnars.......skioja bara.
Men det var jätte många som släckte och det är ju jättebra.
I alla fall, jag , Elisabet och Sophie ålte in till skansen för att luyssna på E.M.D. Det var jätte kul. Efter halv nio släckte dem allt på scen och tände massa lampor och det var några som cyklade för att få el till två små lampor. Det var jätte mysigt.
Men det stod tre tjejer framför mig som trängde sig och knuffade på mig hela tiden. Men sen fick en av dem panik av alla människor som tryckte sig hit och dit så då lyftes dem över stängslet och jag fick stå längst fram... JIPPI!!!!!!
Alla skrek när EMD kom in på scen och det var värsta stämmningen........super duper roligt =)

I söndags 29/3 var hela familjen och såg "Marley och Jag" på Bio. Den var jättebra. Rolig och Sorglig. Man både skrattade och grät.........nästan i alla fall...hehe


 En bild ur filmen. Visst är Marley gullig♥

 Visst är de söta ♥

I måndags fyllde Bilbo 1 år.

 Här håller han på att öppna paketet med en morot i.

I Tisdags hade vi Livräddning i skolan. Vi började dagen på Eriksdalsbadet, där vi hade livräddning i vatten och klädsim. Klädsim var jätte jobbigt. Kläderna fylldes med vatten och blev värsta bromsen.
Sen åkte vi till skolan och fick lära oss hjärt- och lungräddning, framstupa sidoläge, kolla fria luftvägar och medvetandekontroll. Så nu kommer jag kunna hjälpa massa människor.

Den här veckan har jag även haft matte-prov. Jag tror det gick bra. Jag fick även tillbaka mitt franska-prov och jag fick MVG.......yes!

Vi har också fått resultaten från veterinärbesöket. De olika betygen för höfterna är A-E och Bilbo fick A......högsta betyg.......bra va?! Han fick högsta betyg på armbågs lederna oxå!
Så nu kan vi börja träna Agility.

Veckan slutade med Påsklov. Nu är jag ledig i 11 dagar! Härligt...

Ja, det kan man säga var min vecka.
 
Men oj oj oj nu måste jag sova ♥ Sööööönt

God natt ♥







RSS 2.0